Нафтогаз планує масштабне зниження цін на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз планує масштабне зниження цін на газ

Нафтогаз планує масштабне зниження цін на газ
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз" заявляє, що в лютому 2020 року знизить ціни на газ для промисловості на 14-15% залежно від умов, на яких споживачі цей газ купуватимуть. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу компанії. .

"Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати. В залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 4 661 — 5 208 грн/тис куб. м (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами)", - сказано у повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що у порівнянні з цінами на січень 2020 року,  у лютому ціни знизяться на 14% -15%, залежно від умов постачання.

Як відомо, в поточному місяці оптова ціна на газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким "Нафтогаз" постачає газ в рамках ПСО, становитиме 4,65 гривень за кубометр (без врахування ПДВ та витрат на його доставку).

Варто зазначити, що прирівняти ціни на газ для промислових споживачів та населення раніше вимагав МВФ. В Кабміні запевняють, що запровадження нової формули визначення ціни на газ не суперечить домовленостям з МВФ. Наголошуємо, з 1 січня поточного року ціна на газ для населення повинна була стати стати ринковою.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд неочікувано для всіх обмежив ціну продажу "Нафтогазом України" природного газу населенню і теплокомуненерго середньоарифметичним значенням ціни газу на нідерландському хабі TTF.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?