"Нафтогаз" стверджує, що готовий продавати українцям газ за регульованою ціною
Категорія
Україна
Дата публікації

"Нафтогаз" стверджує, що готовий продавати українцям газ за регульованою ціною

"Нафтогаз" стверджує, що готовий продавати українцям газ за регульованою ціною
Джерело:  online.ua

В компанії "Нафтогаз України"офіційно повідомили, що готові забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону. Ці дані першим підтвердив Департамент з інтегрованих комунікацій НАК. Варто звернути увагу на те, що тариф 6.99 за куб. м діятиме в рамках тарифного плану "Місячний". А для клієнтів, які оформили тарифний план "Річний", вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу компанії.

"Також ГК "Нафтогаз України", як постачальник "останньої надії", готова прийняти всіх побутових споживачів, постачальник яких не зможе або відмовиться постачати газ за регульованою ціною", — зазначається в офіційній заяві.

З окремим коментарем з цього приводу виступив очільник правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Розуміємо, що запровадженням регульованих цін на газ уряд зробив вимушений крок, викликаний потужною протидією приватних постачальників розвитку ринку газу та переходу споживачів до нових постачальників газу. Щодня ми отримуємо скарги від споживачів, які не можуть знайти свій ЕІС-код, яким погрожують нарахувати вигадані борги за "температурні" коефіцієнти чи відрізати газ нібито за неправильно оформлені документи", — підкреслив Андрій Коболєв.

Варто нагадати про те, що 13 січня Кабінет міністрів нарешті знайшов спосіб знизити ціну на газ — на час карантину або до кінця опалювального сезону ціна встановлюється на рівні 6,99 грн за кубічний метр. Що важливо розуміти, для всіх українців ця ціна буде єдиною.

"На нараді під керівництвом Президента України досягнуто рішення про введення на час карантину державного регулювання цін на газ. Це не означає, що ми відходимо від ринкового регулювання ціни на газ, але оскільки в даний момент надзвичайно складна ситуація з карантинними обмеженнями, з COVID, з можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, буде запроваджено державне регулювання", — заявив Денис Шмигаль.

Як повідомляв ONLINE.UA, Денис Шмигаль офіційно заявив про перегляд ціни  на розподіл "блакитного палива".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?