Нафтогаз відреагував на заяву місцевої влади щодо "пільгового" газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз відреагував на заяву місцевої влади щодо "пільгового" газу

Нафтогаз відреагував на заяву місцевої влади щодо "пільгового" газу
Джерело:  online.ua

Керівництво НАК "Нафтогаз" стверджує, що повністю виконує зобов’язання щодо постачання газу "на місця" за пільговою ціною.

Джерело: сайт "Нафтогазу"

"Нафтогаз" спростовує заяву місцевої влади щодо "пільгового" газу

Варто звернути увагу на те, що згідно з меморандумом "Нафтогаз" повинен забезпечити ціну газу у 7,4 грн за кубометр для потреб населення та 13,7 грн – для бюджетних установ. Окрім того, наголошується, що НАК передбачила розстрочення платежу на 45 днів для розрахунків за газ для населення.

Однак керівництво компанії запевняє, що для того, аби теплокомуненерго могли повністю розрахуватися за спожитий газ перед НАКом, місцева влада повинна виконувати свою сторону меморандуму.

"А саме, визначити та надати компенсацію різниці в тарифах з місцевого бюджету для підприємств ТКЕ та привести тарифи на тепло та гарячу воду для бюджетних організацій до тарифу 13,7 грн. Натомість тарифи для комерційних компаній зробити ринковими. Обсяги газу, які "Нафтогаз" спрямовує ТКЕ та газопостачальникам за ціною 7,4 грн для покриття потреб населення відповідають обсягам власного видобутку газу компанією, розповіли у НАКу", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, Асоціація міст України публічно звинуватила НАК "Нафтогаз" у тому, що вона відмовляється коригувати обсяг постачання газу за пільговою ціною для теплопостачання. Окрім того, Асоціація закликала негайно втрутитися у ситуацію, що склалася, Кабінет міністрів України.

Вона також звернула увагу на те, що НАК самостійно визначила обсяги постачання такого "пільгового" природного газу. Водночас в окремі періоди проходження опалювального сезону таких обсягів може виявитися недостатньо - попереджають представники Асоціації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?