Нафтогаз звернув увагу на серйозну проблему з "трубою Медведчука"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз звернув увагу на серйозну проблему з "трубою Медведчука"

Нафтогаз звернув увагу на серйозну проблему з "трубою Медведчука"
Джерело:  online.ua

Нещодавно українська влада впровадила низку санкцій проти проросійського олігарха Віктора Медведчука, його оточення та значних активів — у бізнесі та медіа. Зокрема, уряд вирішив націоналізувати газогін, який залишався під контролем цієї олігархічної групи та був пов’язаний вже з оточенням російського режиму Володимира Путіна. Вже у четвер, 4 березня, рішення отримало новий критичний коментар, однак не пов’язаний жодним чином з політичною оцінкою самої ініціативи. Голова правління НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв звернув увагу на високу ціну утримання такого енергетичного об’єкта. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Радіо НВ”.

За словами посадовця, для повноцінного утримання українського сегмента газогону необхідні принаймні кількадесят мільйонів гривень.

“Я не можу сказати точні цифри, але як мінімум потрібні гроші на охорону. Це можуть бути мільйони і десятки мільйонів гривень протягом року”, - наголосив Коболєв.

Він додав, що не має інформації щодо передачі труби у майбутньому під контроль “Укртранснафти” після того, як об’єкт остаточно повернеться у державну власність.

Нагадаємо, труба — сегмент транснаціонального газогону. Вона належала компанії “ПрикарпатЗахідтранс”, яку асоціюють з народним депутатом Медведчуком, який нещодавно потрапив під санкції.

Нещодавно представники Вищого антикорупційного суду застосували арешт на так звану “трубу Медведчука”. Слідство наполягає, що для володіння газогоном, який оцінюють у 200 мільйонів гривень, злочинці скористалися фальшивими документами.

До Медведчука санкції застосували до його прибічника-нардепа Тараса Козака. Він був номінальним власником одразу трьох телеканалів: “112 Україна”, NewsOne, а також ZIK.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков вперше вирішив прокоментувати аудіозапис ймовірної розмови проросійського політика Віктора Медведчука з колишнім куратором Володимира Путіна по України Владиславом Сурковим. Глава МВС неочікувано для всіх заявив, що це не останні такі плівки, які потрапили до рук українських медіа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?