Нагородна зброя від Авакова: міністр розбурхав мережу поясненням
Категорія
Події
Дата публікації

Нагородна зброя від Авакова: міністр розбурхав мережу поясненням

Нагородна зброя від Авакова: міністр розбурхав мережу поясненням

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков докладно розповів про нагородження іменною зброєю, критерії нагородження, і серед людей, які отримали зброю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Міністр внутрішніх справ має право приймати рішення про нагородження цивільних і службовців Україні рядових і офіцерів - за особливі заслуги. Я цим правом активно користуюся. Бо нагородну зброю в сьогоднішній ситуації – одна з найбажаніших нагород для відзначилися!" – підкреслив він.
Аваков додав, що "для поліцейських, гвардійців, прикордонників, рятувальників і пожежників, інших співробітників МВС, співробітників УДО (управління держохорони), СБУ, Збройних сил – нагорода вручається за відзнаку в службі, відмінність - у бойових ситуаціях, в операціях проти кримінального елементу, довготривалу бездоганну службу".


Читайте також: Кому Аваков роздав зброю: мережу розбурхало гучне розслідування

"Нагородна зброя вручалось мною і депутатам, і державним службовцям. Тут для мене включався дуже ясний критерій. Нагороди отримували депутати останніх скликань, брали активну участь у подіях на Майдані і ті, хто так чи інакше активно діяв у виниклій ситуації воєнного конфлікту на сході і в Криму", - запевнив міністр.



Також він зазначив, що "вручав зброю волонтерам, які їздили з допомогою нашим підрозділам в АТО – їздили і вдень, і вночі, потрапляючи під обстріл".
"Журналістам. Вручав нагороди також і меценатам-волонтерам, які жертвують великі гроші на забезпечення наших добробатов і спецпідрозділів. Вручав спортсменам і тренерам, які готують наших бійців в тренувальних таборах і залах. Вручав деяким артистам, які їздять на передову з виступами", - додав Аваков.




При цьому він підкреслив, що не давав зброї "негідникам, пройдисвітам з грошима".
Міністр навів конкретні цифри по нагородженим.
"Я вручив за 2014-2016 роки 1322 одиниці нагородної зброї. Більше всіх міністрів разом узятих. І вважаю, що діяв в поточній ситуації адекватно, і був гордий за кожного, кому вручав зброю", — заявив він.


Читайте также: Аваков похвалився затриманням "головних викрадачів машин" України: з'явилося відео


У той же час, глава МВС додав, що було прийнято рішення не оприлюднювати повних списків нагороджених, так як в значній мірі це стосується бійців, офіцерів і співробітників, що беруть участь у спеціальних військових і поліцейських операціях і оприлюднення даних може завдати шкоди або їх професійної діяльності або їх особистої безпеки".



При цьому міністр розповів про зброю, якою офіційно володіють громадяни України.
"За підсумками 2016 року, згідно бази даних, на обліку органів Національної поліції України в країні 878 739 осіб – власників вогнепальної зброї. За 2016 рік зростання склало 10 158 осіб", — заявив Аваков.
За його словами, "якщо до цього додати 189 643 осіб, які мають на руках 194 845 одиниць спеціальних гумострілів, пневматики та інших спецзасобів несмертельної дії, маємо більше мільйона цивільних осіб, що володіють зброєю в Україні".



Між тим, в коментарях до цього повідомлення Авакова в соціальних мережах прозвучали як позитивні, так і різко негативні відгуки.









Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  відомий журналіст, екс-голова НТКУ Зураб Аласанія зізнався, що попросив видати йому особисту зброю через погроз про розправу, які йому надходили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?