Налякані білоруські прикордонники поскаржилися на українців через манекен на кордоні — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Налякані білоруські прикордонники поскаржилися на українців через манекен на кордоні — відео

Налякані білоруські прикордонники поскаржилися на українців через манекен на кордоні — відео
Джерело:  online.ua

Білоруські прикордонники вкотре випустили сюжет про те, як їх провокують українські колеги. Цього разу білорусів налякав манекен у російській формі, якого розмістили біля застави "Глушковичі".

Джерело: ОНТ

Білорусів налякав манкен на кордоні

Пропагандистський білоруський канал ОНТ зняв сюжет про прикордонників застави "Глушковичі" Гомельського району, що на кордоні з Житомирською областю.

У відео білоруські прикордонники традиційно скаржаться на нібито агресивні дії українських колег: жести, образливі написи, листівки, дзвінки черговим з погрозами.

Окрім цього, українці повісили на кордоні манекен в формі російської армії на ім’я Валера.

Встановлено макет повішеного військовослужбовця у формі російської армії, якого українські прикордонники назвали Валерою. Вони вказали, що це військовослужбовець, убитий під Києвом. Це все з метою якогось залякування і психологічного тиску на військовослужбовців, які охороняють державний кордон нашої країни, - сказав заступник начальника прикордонної застави "Глушковичі" Владислав Зенкович.

Скарги білорусів на Польщу через стіну на кордоні

Білоруси скаржаться не лише на дії українців. Нещодавно в МЗС Білорусі заявили, що паркан на кордоні Польщі та Білорусі нібито може становити "серйозну загрозу для зубрів", які проживають на кордоні.

Дії Польщі зі зведення паркану на кордоні з Білоруссю повторно ставлять під загрозу існування європейського зубра. Штучне загородження неминуче призведе до ізоляції популяційних угруповань та збідніння генофонду зубрів як найбільш генетично вразливого виду, - заявили в Білорусі.

Нагадаємо, що паркан на кордоні Білорусі та Польщі добудували у жовтні 2022 року. Його довжина 187 кілометрів, висота - 5,5 м.

Паркан має колючий дріт та, за словами Польщі, охороняється дуже добре.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?