Нам немає про що сперечатися - Зеленський звернувся до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Нам немає про що сперечатися - Зеленський звернувся до усіх українців

Нам немає про що сперечатися - Зеленський звернувся до усіх українців
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський 22 червня, - день, коли Німеччина в 1941 році оголосила війну СРСР, невідкладно звернувся до усіх українських громадян, щоб нагадати про те, наша країна втратила у Другій світовій близько 10 мільйонів людських життів, війна торкнулася кожної української родини, але досі точаться суперечки про те, була та війна "своєю" чи "чужою". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Телеграм-канал українського лідера.

"Думаю, нам нема про що сперечатися. І війна так чи інакше торкнулася кожної української родини. Вона дала нам гіркий досвід втрати і досвід подвигу, що надихає", - зазначив Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави нагадав про те, що у вересні 1939 року Друга світова війна прийшла на українську землю, коли Львів, Самбір і Дрогобич зазнали бомбардувань німецькою авіацією.

"А 22 червня 1941 року війна прийшла в українську столицю. 79 років тому, о четвертій ранку нацистські літаки скинули перші бомби на Київ... Сьогодні, в День пам'яті і скорботи, ми згадуємо всіх українців, які постраждали від найбільшої катастрофи ХХ століття. Україна втратила у Другій світовій близько 10 мільйонів людських життів. В результаті не народилося майже 13 мільйонів дітей. Ніколи в історії ми не платили більшої ціни за те, щоб залишитися народом, нацією", - підкреслив президент країни.

Володимир Зеленський пообіцяв, що українська влада та усі громадяни будуть вічно пам'ятати кожного, хто загинув, - військових і цивільних, чоловіків, жінок і дітей.

"Пам'ятати про те, що ми не тільки вижили в тій страшній війні, але і згодом отримали власну державу. І наш обов'язок - перетворити її на мирну і щасливу країну для кожного українця", - наголосив український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимира Путіна розізлила заява президента України Володимира Зеленського, який наголосив, що СРСР нарівні з фашистською Німеччиною відповідальна за розв’язання Другої світової війни. Про це український лідер заявив ще під час свого візиту до Польщі в січні, але Путін раптово вирішив відреагувати на цю заяву Зеленського тільки зараз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?