Нам потрібна Росія — у Меркель виступили з неочікуваною заявою про Путіна та Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Нам потрібна Росія — у Меркель виступили з неочікуваною заявою про Путіна та Україну

Нам потрібна Росія — у Меркель виступили з неочікуваною заявою про Путіна та Україну
Джерело:  online.ua

Команда лідерки Німеччини Ангели Меркель ніяк не може сформувати остаточну позицію щодо відносин з офіційною Москвою. Цього разу міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас під час виступу на форумі GLOBSEC 2020 в Братиславі неочікувано для всіх почав стверджувати, що Європейському союзу необхідно продовжувати діалог з Російською Федерацією та очільником Кремля Володимиром Путіним. На переконання німецького дипломата, це необхідно, щоб вирішити конфлікти, зокрема і в Україні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС ФРН.

За словами представника Ангели Меркель, Євросоюз повинен продовжувати протистояти РФ, коли йдеться про порушення міжнародних норм, однак все одно дуже важливо постаратися "зберегти діалог".

"Ми повинні вміти грати жорстко, але водночас ми не повинні допускати припинення діалогу. Нам потрібна Росія для вирішення конфліктів у Лівії, Сирії й в Україні", — заявив німецький дипломат.

Не можна не згадати про те, що 7 жовтня очільник Міністерства закордонних справ ФРН Гайко Маас почав погрожувати офіційній Москві новими санкціями, якщо остання не згодиться пояснити, що насправді трапилося з російським опозиціонером Олексієм Навальним та хто його отруїв. Команда Ангели Меркель попередила, що у Путіна залишився останній шанс.

"Якщо Росія не прояснить, що сталося у справі Навального, і не надасть інформацію, то адресні і пропорційні санкції проти винних з російської сторони будуть неминучими. Спільна реакція буде узгоджена в ЄС та ОЗХЗ", — підкреслив Гайко Маас.

Цього ж дня офіційно стало відомо, що уряд Німеччини планує в найближчому майбутньому обговорити "наступні кроки" з ОЗХЗ та членами Європейського Союзу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно французький лідер Еммануель Макрон заявив, що розуміє стурбованість Литви з приводу Росії, проте також неочікувано додав, що співпраця з Володимиром Путіним та РФ необхідна для досягнення довгострокового миру в Європі. Свою позицію французький лідер озвучив під час візиту до Литви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?