Нам треба поговорити: Олена Зеленська терміново звернулася до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Нам треба поговорити: Олена Зеленська терміново звернулася до усіх українців

Нам треба поговорити: Олена Зеленська терміново звернулася до усіх українців
Джерело:  online.ua

Перша леді України Олена Зеленська 6 травня записала важливе відеозвернення до усіх українських громадян - дружина глави держави ініціювала велику розмову з українцями про безбар’єрність. Партнерами проекту виступили Міністерство цифрової трансформації та Міністерство соціальної політики України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

Олена Зеленська звернула увагу на те, що під час карантину мільйони людей отримали досвід повної або часткової ізоляції - майже всі відчули бар’єри.

"По суті, навіть не усвідомлюючи цього, ми всі одночасно взяли участь у соціальному експерименті – як у нашому суспільстві, у наших містах і селах жити людям з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями, – прокоментувала Олена Зеленська. – Для більшості з нас це – не назавжди. Але поруч є люди, для яких ці бар’єри не зникнуть ніколи. Сотні тисяч українців постійно живуть за бар’єрами, які зараз відчули всі", - нагадала перша леді.

За її словами, головна ціль проекту – зрозуміти, з якими саме бар’єрами найчастіше стикаються українці. Саме з цією метою на сайті bf.gov.ua  розпочалося всеукраїнське онлайн-опитування, яке буде тривати 2 місяці. Варто звернути увагу на те, що опитувальник містить сім важливих запитань, що стосуються фізичних і психологічних бар’єрів, а також бар’єрів, пов’язаних з культурними та віковими особливостями. Відповіді українців допоможуть визначити, які саме бар’єри вони вважають найбільшими, а в подальшому – розробити план дій для їхнього усунення.

"Будь-які бар’єри можна прибрати або зсунути, але спочатку їх треба усвідомити", - наголосила Олена Зеленська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дружина глави держави Олена Зеленська та інші відомі мами країни записали відеозвернення до українців з потужним закликом дотримуватися карантину, який введений в країні в зв’язку із загрозою поширення коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?