Нам вдалося - у Лукашенка шокували новою заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Нам вдалося - у Лукашенка шокували новою заявою про Україну

Нам вдалося - у Лукашенка шокували новою заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Команда глави Білорусі Олександра Лукашенка, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, продовжує виступати з резонансними заявами щодо події в Україні та рішень офіційного Києва. Так, нещодавно сам Лукашенко почав стверджувати, що наша країна втручається у внутрішні справи Білорусі. Після цього очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що його команда ухвалила рішення поставити на паузу дипломатичні відносини із Мінськом. Однак це не зупинило владу Білорусі, оскільки вже 2 вересня білоруський дипломат Володимир Макей виступив з новою цинічною заявою - він наголосив, що у країні не дозволили реалізувати "український сценарій кольорової революції". Про це член команди Лукашенка розповів на зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Сьогодні нам доводиться відповідати, як на внутрішні, так і на зовнішні виклики. Причому останнє більшою мірою зумовлює перше. Проте, хочу сказати, що ми витримали перший натиск і не дозволили у Білорусі український сценарій, сценарій кольорової революції, організованої ззовні", - заявив Володимир Макей.

За його словами, наразі у Білорусі спостерігається "певне політичне протистояння, але рівень напруження значно нижчий". Окрім того, білоруський дипломат традиційно подякував команді очільника Кремля Володимира Путіна за "витриману, грамотну, чітку реакцію" на події у Білорусі.

"Очевидно, що саме зважена і гранично чітка позиція Росії виступає тією противагою, яка стримує зовнішні сили від неприкритого втручання у внутрішні справи Республіки Білорусь", - додав глава МЗС Білорусі.

Нагадаємо, Лукашенко не втомлюється коментувати гучні заяви впливових іноземних лідерів, які постійно критикують свавілля білоруської влади. Так, скандальний політик вкотре закликав керівництво західних країн, які його засуджують, не лізти в чужі справи, а займатися своїми. Своє обурення він висловив під час засідання Ради безпеки країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Трампа увірвався терпець після дій та заяв Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?