Намагаються налякати: Гончарук виступив з несподіваною заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Намагаються налякати: Гончарук виступив з несподіваною заявою

Намагаються налякати: Гончарук виступив з несподіваною заявою

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук стверджує, що українці швидко побачать ефективність відкритого ринку землі, якщо його затвердять. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами голови Кабінету Міністрів, про негативний вплив реформи говорять популісти, щоб навмисне лякати населення.

"Є велика кількість популістичних сил, які намагаються налякати суспільство і таким чином стримати за рахунок страху, навіювання якихось там міфів, стримати Україну від цього дуже важливого, дуже правильного кроку. А коли ми його зробимо, якщо ми його зробимо... якщо парламент таки ухвалить відповідний закон, він вступить в законну силу, Президент його підпише, то суспільство дуже швидко побачить, що всі ті міфи, якими його лякали, вони не справдилися", - вважає Гончарук.

Він додав, що наразі українці виступають фактично як власники земельних ділянок, але жодним чином не можуть розпорядитися нею. Окрім того, громадянам необхідно нібито позбутися обмежень та страхів, які характерні для пострадянського простору. Саме це запорука сприймання країни як частини цивілізованого світу.

"Але для цього нам потрібно, на мою особисту думку, також бути готовими стати частиною цього цивілізованого світу", - додав прем'єр.

Нагадаємо, друге читання законопроєкту про земельну реформу почалося у четвер, 6 лютого. Низка депутатів з фракцій "ОПЗЖ" та "Батьківщина" заблокували трибуну Верховної Ради, щоб не допустити "розпродажу" землі.

Як повідомляв ONLINE.UA, народним депутатам вдалося розглянути перші надані правки до законопроєкту 7 лютого. Загалом їх зареєстровано понад чотири тисячі, але розглянули лише трохи більше ніж 200. Поновити друге читання планується лише 18 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?