Намальований свинею Пігкассо портрет принца Гаррі продали за 3260 доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Намальований свинею Пігкассо портрет принца Гаррі продали за 3260 доларів

Намальований свинею Пігкассо портрет принца Гаррі продали за 3260 доларів
Джерело:  online.ua

Художні роботи талановитої свині з ПАР, яку називають Пігкассо, майже як всесвітньо відомого художника Пабло Пікассо, стають більш популярними в усьому світі. На цей раз тварина створила портрет принца Гаррі, який вже продали на аукціоні за 2350 фунтів стерлінгів. На портреті онука британської королеви Єлизавети II хрюша зобразила унікальні риси принца Гаррі, причому, картину створила всього за 4 хвилини. Її володарем став житель Іспанії, який є великим шанувальником робіт Пігкассо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Sun.

"Помаранчеві волосся, сині сонцезахисні окуляри і іскра кольору - дійсно, принц Гаррі так само унікальний, як і сама знаменита художниця. Чудовий, винятковий шедевр", - підписала власниця Пігкассо портрет принца Гаррі.

Як відомо, талановиту свиню врятувала від смерті захисниця прав тварин Джоан Лефсон в 2016 році. Рятівниця поселила тварину у себе на фермі і забезпечила не тільки їжею, а й іграшками. Але свині найбільше припали до душі фарби та пензлі, якими вона почала малювати забавні картини. Для створення своїх абстрактних шедеврів Пігкассо використовує нестандартні кисті і нетоксичну фарбу. Кожна картина свині характерна підписується п'ятачком, що робить мистецтва хрюші своєрідним впізнаваним брендом.

Творчість Пігкассо сподобалося публіці. За картинами постійно вибудовується ціла черга бажаючих і вони продаються за пару хвилин на аукціонах за великі гроші. Мистецтвознавці визнають талант "художниці" і передрікають, що через кілька років картини свині будуть продаватися на аукціонах за мільйони доларів.

Важливо відзначити, що всі гроші від продажу картин Пігкассо йдуть на захист тварин. З творчості свині вдалося виручити вже більше 50 тисяч фунтів стрелінгов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Twitter продає на аукціоні свій перший твіт. Його ціна вже зросла до 2 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?