Наміри КДБ Лукашенка вбити Шеремета: МВС відповіло, чи вплине це на слідство
Категорія
Політика
Дата публікації

Наміри КДБ Лукашенка вбити Шеремета: МВС відповіло, чи вплине це на слідство

Наміри КДБ Лукашенка вбити Шеремета: МВС відповіло, чи вплине це на слідство
Джерело:  УНН

У Міністерстві внутрішніх справ України стверджують, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не зазнає змін через резонансне розслідування іноземних репортерів. У матеріалах йдеться про намір ліквідувати білоруського журналіста з боку КДБ республіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами радника міністра Антона Геращенка, розслідування не вплине на статус підозрюваних в Україні.

"На статус обвинувачених Антоненка, Кузьменко і Дугарь нова інформація по справі ніяк не вплине. Вони проходять у справі як виконавці злочину, а білоруські записи стосуються можливих замовників", - пояснив посадовець.

Нагадаємо, журналісти встановили, що нібито колишній голова КДБ Білорусі Вадим Зайцев навесні 2012 року обговорював з елітним підрозділом Альфа можливість убивства опозиційного журналіста Шеремета, який тоді працював на батьківщині.

Павло Шеремет загинув внаслідок підриву автомобілю, в який він сів, вранці 20 липня 2016 року. Інцидент стався у Києві. Правоохоронці звинуватили в організації кількох ветеранів війни на Донбасі та волонтерів, прізвища яких саме згадав Геращенко. Наразі Антоненко знаходиться в СІЗО, звідки його не відпускають навіть у режим домашнього арешту.

Як повідомляв ONLINE.UA, саме такий спосіб "усунення" опозиційного діяча медіа обговорювали топ-силовики. Під час їхньої бесіди, запис якої опинився в інтернеті, говориться саме про "закладку", після якої в журналіста не залишить "ані рук, ані ніг". Розслідування набуло надзвичайного голосу навіть у Європі, адже силовики режиму Олександра Лукашенка говорили також про політичні убивства в Німеччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?