Нардеп розповів, коли українські в'язні почнуть вертатися з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп розповів, коли українські в'язні почнуть вертатися з РФ

Нардеп розповів, коли українські в'язні почнуть вертатися з РФ
Джерело:  interfax.com.ua

Частина українських політв'язнів почне повернення з Росії вже у п'ятницю, 30 серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами нового народного депутата Верховної Ради Ахтема Чийгоза, режисера Олега Сенцова вже доставили у СІЗО "Лефортово" у Москві.

"З тієї інформації, що я знаю, в п'ятницю повинні прибути. Всі разом. Але це все поки імовірно. Я сам пройшов цей шлях, і знаю, що зміни можливі. Загалом те, що це питання поставлено "на рейки" і буде відпрацьовано – це так", - підкреслив Чийгоз.

Слід нагадати, що протягом 2015-2017 років посадовець перебував в ув'язненні окупаційної влади Криму. Його звинуватили нібито в організації заворушень у регіоні.

Нещодавно було заявлено про підготовку масштабного обміну в'язнями між Україною та Росією. Йдеться про формування списків, до яких внесли понад 30 імен з кожного боку. Зокрема, це українські полонені моряки та інші громадяни-бранці.

Як повідомляв ONLINE.UA, непідтверджені дані вказують на перевезення Сенцова з виправної колонії. ЗМІ інформують, що режисера та письменника можуть випустити завдяки звільнено в Україні пропагандиста Кирила Вишинського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?