Нардеп-утікач відповів на звинувачення СБУ і пообіцяв сюрприз Порошенкові
Категорія
Події
Дата публікації

Нардеп-утікач відповів на звинувачення СБУ і пообіцяв сюрприз Порошенкові

Нардеп-утікач відповів на звинувачення СБУ і пообіцяв сюрприз Порошенкові
Джерело:  online.ua

Зниклий народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко

заявив, що передав компромат на президента України Петра Порошенка спецслужбам США.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «

Українську правду

».


Онищенко також заявив, що звинувачення СБУ проти нього є відповіддю на статтю, де він викриває адміністрацію президента Порошенка в скуповуванні голосів у парламенті. "Це відповідь на вчорашню статтю. У мене багато компромату на Порошенка. Тому зараз почнеться, що це рука Кремля", - заявив Онищенко.


Відзначимо, в СБУ 1 грудня заявили, що Онищенко підозрюється у співпраці зі спецслужбами Росії для дестабілізації ситуації в Україні, також там заявили, що Онищенко отримав російський паспорт.


За інформацією «Української правди» з декількох джерел, протягом року Онищенко записував свої бесіди з президентом України на диктофон в ручному годиннику.



Читайте також

:

Укра

їнський нардеп працює на спецслужби Путіна: з'явилися гучні подробиці


"Ви почуєте голос гаранта, щоб всі ілюзії зникли про любов до держави і України, до народу. Я як-ніяк два роки щільно йшов з ним і добре його знаю", - заявив Онищенко.


"Я розвію міфи про газову справу", - додав він.


Онищенко також зазначив, що він планував прес-конференцію з викриттями, але скасував її, тому що йому завадив приїзд генпрокурора Юрія Луценка.


"Планував 5, але приїхав Луценко, щоб заблокувати - привезти ордер на мене. Порошенко переживає", - сказав Онищенко.


Відповідаючи на питання видання, чи передавав він цей компромат кому-небудь, Онищенко відповів: "Передав. Американським спецслужбам 29 листопада. Вони прилітали до мене в Європу". Він також надав виданню копію листа від кримінальної прокуратури США.



"Нехай вони тепер самі з Порошенком розбираються. Тому є американські спецслужби на жаль для Порошенка, а не російські", - додав він.


При цьому, за словами Онищенка, у нього немає російського паспорта.


Нагадаємо, 5 липня

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата від "Волі народу" Онищенка

. Втім, на момент голосування нардеп вже переховувався за кордоном.


Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Збитки оцінюються в суму понад 1,6 мільярда гривень.


Як повідомляв ONLINE.UA,

у Верховній Раді заявили, що в червні-серпні 2016 року Олександру Онищенку було нараховано та виплачено з бюджету 52 275 гривень на виконання депутатських повноважень

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?