Нардепа Кузьміних оголосили у розшук
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепа Кузьміних оголосили у розшук

Нардепа Кузьміних оголосили у розшук
Джерело:  online.ua

Представники НАБУ оголосили у розшук народного депутата Сергія Кузьміних від фракції "Слуга народу", якого підозрюють в отримані хабаря на суму понад півмільйона гривень.

Джерело: пресслужба НАБУ

Що відомо про справу за участю Кузьміних

3 лютого 2022 року Національне бюро оголосило в розшук народного депутата України, викритого на одержанні 558 тисяч грн неправомірної вигоди, - повідомили у НАБУ.

Представники Агентства пояснили, що Кузьміних систематично ігнорурав виклики до слідчих, був відсутній за місцем проживання та переховувався від співробітників НАБУ.

31 січня 2022 року, захисник нардепа повідомила по телефону слідству, що наразі депутат знаходиться у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде. Однак, ані сам нардеп, ані його захисник відмовляють повідомити слідство про заклад охорони здоров'я, в якому начебто перебуває підозрюваний. Таким чином дії підозрюваного щодо ухилення від явки та не повідомлення про місце свого знаходження носять характер переховування від органів досудового розслідування, таким чином є безумовною підставою для оголошення його у розшук, - повідомили у НАБУ.

Слідчі підозрюють Кузьміних в отримані хабаря у розмірі 30% від тендерної вартості послуг з постачання медичного обладнання.

У НАБУ стверджують, що аналогічну схему нардеп планував застосувати при проведенні тендерів на закупівлю апаратів МРТ (30% від 3,7 млн гривень - 1,1 млн гривень) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн гривень - 398,3 тис гривень).

До цього нардеп звернувся до керівництва "Слуги народу" з проханням тимчасово виключити його з партії.

Керівник фракції Давід Арахамія запевнив, що партія не буде покривати Кузьміних, якщо з'ясується його причетність до скоєння злочину.

Народного обранця викрили «на гарячому» 28 січня 2022 року. Однак, не затримували через «депутатський імунітет», натомість, викликали повісткою до слідчих органів. Відтоді народний депутат повістки ігнорує, до органів слідства не з’являється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?