Нардепам готують жорсткіше покарання за кнопкодавство
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепам готують жорсткіше покарання за кнопкодавство

Нардепам готують жорсткіше покарання за кнопкодавство
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді передбачають у майбутньому вирішити питання з посиленням покарання за кнопкодавства. Відповідні плани підтвердив під час виступу на засіданні спікер парламенту Дмитро Разумков. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на це засідання у п'ятницю, 18 грудня.

Напередодні народні депутати провели консультації з приводу призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти й науки. Після нього голова Ради виступив із дорученням щодо змін у законодавство стосовно кримінальної відповідальності та посилення штрафів за кнопкодавство.

Передбачається, що такі зміни розроблять до 15 січня, а цілком законопроєкт розглядатимуть одним з перших після новорічних свят.

Ймовірним поштовхом для посилення покарання стало "голосування" відсутнього в залі депутата за призначення згаданого Шкарлета.

Разумков також наголосив, що кількість камер відеоспостереження у залі пленарних засідань збільшать. Вони фіксуватимуть ймовірні порушення.

Керівництво парламенту планує ввести систему відстеження персональних місць, які займають нардепи. Інші будуть вимкнені.

"Ще одне. Я звертаюся до комітету. Надійшла заява від двох фракцій, її буде розписано і направлено на комітет на найближчому засіданні комітету, яке відбудеться згідно з графіком, розглянути ситуацію, яка, можливо, відбулася щодо одного з голосувань вчора. І вивчити цю ситуацію на регламентному комітеті", - резюмував спікер.

Як повідомляв ONLINE.UA, нардепи Верховної Ради затвердили нову систему штрафів за порушення обов’язкового маскового режиму в період карантину. Стягуватимуть суми не з людей-порушників, а цілих підприємств, установ — за допущення людей-порушників у транспорт чи приміщення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?