Рада затвердила нові штрафи щодо маскового режиму. Вони стосуються підприємств
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада затвердила нові штрафи щодо маскового режиму. Вони стосуються підприємств

Рада затвердила нові штрафи щодо маскового режиму. Вони стосуються підприємств
Джерело:  online.ua

Нардепи Верховної Ради затвердили нову систему штрафів за порушення обов'язкового маскового режиму в період карантину. Стягуватимуть суми не з людей-порушників, а цілих підприємств, установ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані парламенту.

Згідно з оголошеними параметрами, штрафи коливатимуться від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень. Йдеться водночас про покарання за допуск людей без масок у громадський транспорт.

Зміни у закон "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" підтримали 24 народний депутат.

Відомо, що штрафу підлягатиме відсутність попередження про необхідність використання маски чи респіратора, вираженого в будь-якій формі. Каратиметься також відсутність реакції на присутність людей без захисту на обличчі.

Згаданою реакцією може бути зауваження в усній формі щодо необхідності вдягнути маску чи взагалі припинення обслуговування порушника та виклик на місце інциденту поліції.

Чинні норми законодавства дозволяють використання саморобних масок.

З 21 листопада по всій Україні стали чинними нові штрафи за ігнорування маскового режиму. Поліція оформлюватиме необхідні протоколи прямо на місці виявлення порушення, як це робиться зі штрафами стосовно ПДР. Порушникам загрожує стягнення до 255 гривень.

Масковий режим передбачає необхідність використання захисту, яке закриває рот і ніс одночасно, у громадському транспорті, місцях скупчення людей чи приміщеннях на кшталт установ, закладів, ТРЦ.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 14 грудня українці можуть подавати заявки на виплату карантинної компенсації в розмірі 8 тисяч гривень. Ці виплати Кабмін ввів для ФОП і їх найманих працівників, які будуть змушені перепинити свою діяльність на період січневого локдауна. Подати заявку на отримання карантинної допомоги можна до 31 грудня 2020 року, але почнуть виплачувати допомогу вже з 21 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?