Нардепів почали суворо штрафувати за прогули: "слуга народу" назвав суми
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепів почали суворо штрафувати за прогули: "слуга народу" назвав суми

Нардепів почали суворо штрафувати за прогули: "слуга народу" назвав суми
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради отримали суворе покарання за прогули робочих обов'язків. Згідно із заявою представника фракції "Слуги народу" Павла Фролова, йдеться про "штрафи" шляхом позбавлення виплат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця в українському телеефірі.

За його словами, для покарання вираховується відсоток пропущених голосувань.

"Ми передбачили в цьому скликанні дуже суттєві штрафи для тих депутатів, які не ходять на роботу або не відвідують засідання комітету. Тобто, якщо за місяць відсоток голосування в депутата менше 70%, то депутат не отримує 42 тисячі гривень "депутатських", - пояснив нардеп.

В цілому такий підхід за 2020 рік дозволив зекономити та повернути до бюджету близько 30 мільйонів гривень. "Слуга народу" додав, що раніше відповідної практики не існувало.

Водночас у фракції напередодні звернули увагу на все ще поширену практику кнопкодавства. Нова влада 2019 року оголосила про курс винищення цієї практики серед депутатів парламенту, однак станом на початок 2021 року серйозну проблему, що вже дійшла до жартів серед українців, ще не винищено.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді передбачають у майбутньому вирішити питання з посиленням покарання за кнопкодавства. Відповідні плани підтвердив під час виступу на засіданні спікер парламенту Дмитро Разумков.

Передбачається, що такі зміни розроблять до 15 січня, а цілком законопроєкт розглядатимуть одним з перших після новорічних свят. Йдеться про кримінальну відповідальність - саме такий підхід анонсували заздалегідь, ще на початку каденції нового складу парламенту, однак досі не затвердили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?