Нарешті домовилися - Кабмін повідомив українцям чудову новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті домовилися - Кабмін повідомив українцям чудову новину

Нарешті домовилися - Кабмін повідомив українцям чудову новину
Джерело:  online.ua

27 серпня Кабінет міністрів України поділився з громадянами приємною новиною - офіційно стало відомо про те, що виконувачка обов'язків міністерки енергетики України Ольга Буславець і міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр нарешті змогли домовитися про започаткування енергетичного партнерства між двома країнами. Варто звернути увагу на те, що відповідну міжурядову заяву чиновники підписали у середу, 26 серпня, під час візиту Буславець до Берліна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства економіки України.

Згідно з останніми даними, сторони домовились посилити співпрацю із інтеграції енергетичних ринків України до ЕNTSO-E, підвищення рівня енергетичної безпеки, декарбонізації економіки, обміну інноваціями у енергетичних технологіях та реалізації спільних проєктів у сферах розвитку "зеленої" енергетики, цифровізації енергетичної інфраструктури та створення сучасної енергетичної системи.

На переконання самої Буславець, "підписання спільної заяви є початком нового рівня діалогу між Україною та Німеччиною у сфері енергетики".

"Впевнена, що це стане імпульсом для реалізації нових стратегічно важливих проєктів з реформування вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів, розвитку відновлюваної енергетики, зокрема, водневої, та її інтеграції в мережу, підвищення використання технологій енергоефективності у всіх секторах економіки", - заявила представниця Кабінету міністрів.

Що також важливо розуміти, Україна та ФРН мають намір сприяти енергетичній трансформації, здійснювати обмін напрацюваннями урядової політики у сфері енергетики, удосконалювати умови для інвестицій приватного сектору в сталу енергетику.

Варто звернути увагу на те, що ще в липні Європейський Союз визначив Україну своїм пріоритетним партнером у реалізації Європейської водневої стратегії та постачанні новітнього енергетичного ресурсу на європейський ринок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Денис Шмигаль заявив, що його команда в грудні цього року планує представити Євросоюзу пропозиції з оновлення Угоди про асоціацію України з ЄС. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?