Нарешті названо дату введення ринкових цін на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті названо дату введення ринкових цін на газ

Нарешті названо дату введення ринкових цін на газ
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що з травня 2020 року ціни на газ для населення в Україні будуть ринковими. Про це він повідомив в ході брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Так, це буде повноцінний ринок", - сказав Оржель.

За його словами, жителі країни, які не зможуть платити ринкові тарифи, отримають відповідну підтримку від держави. Оржель наголосив, що гарантована ціна на газ буде діяти до кінця квітня.

Варто зазначити, що минулого тижня Кабмін ухвалив рішення про фіксовану ціну на газ. Українці можуть підключитися до спеціальної програми "Гарантована ціна на газ". Вона гарантує, що ціни на газ в платіжках будуть на рівні 8 гривень за кубометр протягом опалювального періоду. Водночас ЗМІ повідомляли, що з нового року ціни на газ для населення можуть підскочити до 12,9 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві енергетики та захисту довкілля припустили, що  Україна може відновити пряме постачання російського газу  з так званою знижкою.

На думку міністра Олексія Оржеля, українці можуть сплачувати повну ціну за ринковими показниками, а от залишки від "знижки" будуть спрямовані на різноманітні соціальні проєкти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?