В уряді шокували новою заявою про російський газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді шокували новою заявою про російський газ

В уряді шокували новою заявою про російський газ
Джерело:  interfax.com.ua

У Кабінеті міністрів України можуть розробити спеціальний механізм, за яким потенційну знижку на російський газ під час прямого постачання "вилучатимуть". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами міністра енергетики Олексія Оржеля, йдеться про "вилучення" для направлення на соціальні заходи.

Тобто, споживачі отримуватимуть паливо за ринковими цінами, а різницю між нею та ціною за знижкою спрямовуватимуть на фінансування важливих програм. Такими заходами можуть бути субсидії для незахищених споживачів.

"Якщо ми будемо мати знижену ціну, - потенційно можливо, що у нас будуть пряме постачання зі знижкою зі сходу, - ми будемо намагатися забирати цю знижку, видавати в ринок ринкову ціну, а саму знижку використовувати через бюджет або через будь-які інші інструменти для покриття субсидій або інші соціально важливі заходи", - пояснив Оржель.

Втім, він не розкрив інших подробиць такого підходу та особливостей його реалізації.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр Оржель зазначив, що українська влада наразі ризикує укласти контракт на транзит газу за найнижчою в історії ціною. Це може статися навіть в умовах, коли країна має найвищу забезпеченість газом у сховищах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?