Нарешті стало відомо, чому Приватбанк віддали Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті стало відомо, чому Приватбанк віддали Кабміну

Нарешті стало відомо, чому Приватбанк віддали Кабміну
Джерело:  interfax.com.ua

У Міністерстві фінансів заявили, що головна причина передачі 100% акцій Приватбанку з Мінфіну до Кабінету міністрів - вимога законодавства, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Передача Приватбанку Кабміну відбулася 25 вересня 2019 року згідно з вимогами законодавства. Міністерство фінансів відповідно до вимог закону "Про банки і банківську діяльність" передало повноваження з управління цінними паперами АТ КБ "ПриватБанк", облік яких ведеться на рахунках в цінних паперах на ім'я держави, Кабінету Міністрів від 25 вересня 2019 року", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що відповідно до українського законодавства, функції управління корпоративними правами у державних банках виконує Кабінет міністрів України.

"Ця стаття закону почала застосовуватися до Приватбанку з 30 квітня 2019 року", - додали у Мінфіні.

Як відомо, у вересні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних, відхиливши позов клієнта банку.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  в ГПУ прокоментували можливість притягнення Коломойського до кримінальної відповідальності. Генпрокурор України Руслан Рябошапка заявив, що не варто чекати дива. Він зазначив, що крім політичної волі, яка є у ГПУ, прокуратурі не вистачає професійних потужностей, тому поки немає можливості ефективно протистояти олігархам, які контролюють важливі сфери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?