Нарешті стало відомо, хто стане послом України у США
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті стало відомо, хто стане послом України у США

Нарешті стало відомо, хто стане послом України у США

Відомий український дипломат Володимир Єльченко стане майбутнім послом України у США. Варто зазначити, що Сполучені Штати згодні на його призначення і вже видали агреман – згода уряду на перебування особи на чолі дипломатичного представництва іншої держави. Про це розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

 За його словами, з кандидатурою визначилися ще 2 місяці тому. Найближчим часом МЗС опублікує укази щодо призначення цілої низки керівників "важливих місій".

Як відомо, пост посла України у США залишається вакантним після того, як глава держави Володимир Зеленський підписав указ про відставку Валерія Чалого у липні 2019 року.

Нагадаємо, Володимир Єльченко – відомий український дипломат, постійний представник України при ООН з 2015 року. З травня 2019 року за сумісництвом посол України у Ямайці. З 2010 до 2015 року, до моменту свого призначення постпредом в ООН, був послом України у Росії. Працює у Міністерстві закордонних справ України з 1991 року. До цього з 1981 року працював у різних відділах МЗС СРСР.

За попередніми даними, зайняти місце Володимира Єльченка на посаді постійного представника при ООН може заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що особистий адвокат американського лідера Дональда Трампа Рудольф Джуліані опублікував висновки зі своєї поїздки до України, а також до Будапешта і Відня, у справі щодо імпічменту Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?