Нарешті стало відомо, коли розшифрують чорні скриньки Ан-26
Категорія
Україна
Дата публікації

Нарешті стало відомо, коли розшифрують чорні скриньки Ан-26

Нарешті стало відомо, коли розшифрують чорні скриньки Ан-26
Джерело:  online.ua

30 вересня Кабінет міністрів поділився з українцями важливою новиною - там офіційно повідомили, що завершення розшифрування бортових самописців літака Ан-26, який розбився поблизу Чугуєва Харківської області, очікується до кінця тижня. Цю інформацію підтвердив очільник урядової слідчої комісії, віцепрем’єр Олег Уруський на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Робота над розшифруванням бортових самописців триває. Вони знаходяться в задовільному стані. Ними займаються авіаційні експерти. Закінчення процесу розшифрування очікується на цьому тижні", - розповів український посадовець.

За його словами, наразі слідство розглядає декілька різних версій авіакатастрофи. Тим не менше, як стверджує політик, уже зрозуміло, що "на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор в різних його проявах".

Олег Уруський також наголосив, що в рамках розслідування авіакатастрофи Ан-26 уже призначили судово-медичні експертизи, провели виїмку документів щодо організації та проведення польотів, допитали понад 40 свідків катастрофи. Представник Кабміну розповів, що на окремому майданчику на території військової частини А4104 уже збирають фюзеляж літака, уламки якого були перевезені туди з місця катастрофи. Окрім того, продовжується експертиза ДНК загиблих під час трагедії, результати аналізів очікують приблизно за два тижні.

Політик також додав, що стан курсанта В’ячеслава Золочевського, який вижив під час катастрофи, стабільний, він "швидко йде на поправку".

"У Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону відвідав В’ячеслава Золочевського - курсанта льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба, який отримав поранення внаслідок катастрофи. Стан хлопця стабільний, він швидко йде на поправку. Наразі ним опікуються лікарі та психологи. Бажаю йому скорішого одужання", - наголосив Олег Уруський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 30 вересня глава ГСУ ДБР Максим Борчаковський розповів, що інформація про відмову лівого двигуна Ан-26, який зазнав аварії під Харковом, не відповідає дійсності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?