Нарешті стало відомо, яку допомогу Україна отримує від НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Нарешті стало відомо, яку допомогу Україна отримує від НАТО

Нарешті стало відомо, яку допомогу Україна отримує від НАТО
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Андрій Загороднюк наголосив,що Україна хоче стати членом Північноатлантичного Альянсу та отримує від нього допомогу, що спрямована на розбудову армії. Також держави-члени НАТО надають нашій країні техніку, зброю та допомагають тренувати військових ЗСУ.

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Вона більше направлена на розбудову нас саме як армії, яка взаємносумісна з країнами НАТО. Тобто це для нас важливо політично, тому що наша стратегічна мета – членство в НАТО. А так само це важливо з точки зору боєготовності, запровадження тих стандартів, за якими ми зможемо краще воювати", - каже Загороднюк.

Він наголосив, що НАТО не зобов'язне воювати пліч-о-пліч з Україною, якщо виникне якась загроза, адже наша держава не є членом Альянсу. Проте, країни НАТО постійно надають нам допомогу.

"Але наші країни-партнери постачають нам зброю, техніку, надають послуги з тренування та підготовки бійців. Тому, звичайно, в такий спосіб вони з нами. І це постійно підтверджується, незважаючи на зміни нашого уряду та інші процеси. Співпраця не перервалася взагалі. Цей процес триває, контрольовано. І навіть зараз ми його підсилимо", – підсумував Загороднюк.

Як повідомляв ONLINE.UA, генсекретар НАТО  Єнс Столтенберг назвав Україну важливим фактором підтримання безпеки  у Європі. Згідно з його заявою, саме цей фактор став рішучим для масштабної підтримки Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?