У НАТО пояснили, чому Україна важлива для Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО пояснили, чому Україна важлива для Європи

У НАТО пояснили, чому Україна важлива для Європи

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Україна має велике значення для Європи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю для "Європейської правди".

За його словами, мир і стабільність перш за все важливі для українців, але це також має вплив весь макрорегіон.

"Але у той самий час вони важливі й для нас, бо вони допомагають зберегти мир у Європі. Україна важлива для всієї євроатлантичної безпеки, тому ми вас підтримуємо, бо ми самі зацікавлені у вашій підтримці. І це допомагає вам, незважаючи на те, коли саме ви станете членом НАТО", - пояснив Столтенберг.

Генсек Альянсу підкреслив, що справді підтримує Україну на її важкому шляху. Він назвав євроінтеграцію держави - добрим вибором для обох сторін.

Делегація НАТО перебувала в Україні з офіційним візитом 30-31 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час інтерв'ю українським медіа Столтенберг пояснив, чи потрібно Києву оновити заявку на ПДЧ. Він вважає це зайвим. Наразі державному керівництву потрібно сконцентрувати зусилля у напрямку реформ, а от безпосереднє питання вступу до НАТО не стоїть на порядку денному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?