У НАТО пояснили, чи потрібна Україні нова заявка на ПДЧ
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО пояснили, чи потрібна Україні нова заявка на ПДЧ

У НАТО пояснили, чи потрібна Україні нова заявка на ПДЧ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Україна не повинна фокусуватися на заявці на ПДЧ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, наразі існує ціла низка інструментів для контактів між Києвом та Альянсом.

"Немає потреби з української сторони робити будь-що. Єдине, що є важливим, і на чому Україна має концентруватися зараз – це реформи. Це модернізація вашої оборони, боротьба з корупцією, поліпшення системи правосуддя – і все це покликане полегшити життя людей", - пояснив Столтенберг.

Генсек НАТО вважає, що Кив не повинен звертатися із новою заявкою про ПДЧ. Нова не зашкодить євроатлантичній інтеграції, але наразі ще не стоїть питання безпосереднього приєднання України до блоку.

Нагадаємо, делегація керівництва НАТО здійснила візит до України 30-31 жовтня. Вони відвідали Одесу і Київ, взявши учать у багатьох офіційних заходах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Єнс Столтенберг під час особистої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським закликав того здійснити усі рекомендації експертів Венеціанської комісії, які торкаються прав національних меншин в Україні. На цих пунктах наголосила Угорщина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?