Україна повинна це зробити: генсек НАТО звернувся з проханням до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна повинна це зробити: генсек НАТО звернувся з проханням до Зеленського

Україна повинна це зробити: генсек НАТО звернувся з проханням до Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник НАТО Єнс Столтенберг попросив Україну впровадити всі рекомендації Венеціанської комісії щодо прав меншин. З даною заявою він виступив на пресконференції в Києві, передає ONLINE.UA.

Генсек зазначив, що на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським піднімав питання прав національних меншин в Україні, яке турбує Угорщину, члена НАТО.

"Як ви знаєте, я постійно говорю про важливість прав меншин. Всі союзники погодилися, що Україна повинна повністю впровадити всі рекомендації Венеціанської комісії.Від України залежить це рішення і впровадження цих рекомендацій", - додав він.

Столтенберг додав, що почув від української сторони про запровадження 6 з 7 рекомендацій "Венеціанки".

Варто зазначити, що раніше прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що заяву послів НАТО щодо України не буде схвалено угорською стороною без урахування пропозицій щодо угорської меншини, яка проживає на Закарпатті.

Як відомо, 31 жовтня Єнс Столтенберг виступає в парламенті України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єнс Столтенберг заявив, що Україна повинна впровадити Закон про нацбезпеку та реформування Служби безпеки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?