Нарешті стало відомо,чи будуть прямі поставки газу з Росії в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Нарешті стало відомо,чи будуть прямі поставки газу з Росії в Україну

Нарешті стало відомо,чи будуть прямі поставки газу з Росії в Україну
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики України Олексій Оржель в ході брифінгу повідомив, що у новому протоколі про продовження транзиту газу до Європи не згадуються прямі поставки газу з Російської Федерації в Україну, передає ONLINE.UA.

"Щодо прямих поставок, то ми виключили цю позицію. Тобто ви побачите в протоколі що, якщо потенційно вони і будуть здійснюватися, то лише на базі ціни європейського хабу. Однак в рамках пакетних домовленостей, яких ми досягли, прямої поставки нема. Там написаний лише принцип, на якому вони можуть бути здійснені. Для нас це також надзвичайно важливо, що там нема політичної ціни, що там дійсно є європейський хаб", - пояснив Оржель.

Варто зазначити, що чиновник підтвердив слова заступника голови "Нафтогазу" Юрія Вітренка та наголосив:

"В протоколі зазначено, що сторони, тобто Україна, ЄС і Росія, розглянуть питання поставок газу. Але це не є частиною пакету. Жодних домовленостей щодо поставок газу прямих або непрямих в цьому протоколі немає".

Окрім того, за його словами, в протоколі також не згадується про арбітражі за активами, які є в окупованому Криму та належать групі "Нафтогаз".

"Це окремий процес, а стороною цього процесу є Російська Федерація, яка відповідає певними позовами "Нафтогазу", – підсумував Оржель.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Газпрому Олексій Міллер заявив, що Газпром укладе мирову угоду з владою України, яка передбачає відмову від нових претензій, відкликання позовів і виплату за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?