Підпишемо мирову угоду: Кремль раптово звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Підпишемо мирову угоду: Кремль раптово звернувся до України

Підпишемо мирову угоду: Кремль раптово звернувся до України
Джерело:  online.ua

Очільник Газпрому Олексій Міллер заявив, що Газпром укладе мирову угоду з владою України, яка передбачає відмову від нових претензій, відкликання позовів і виплату за рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Відповідно до протоколу щодо газового співробітництва Газпром і Нафтогаз підпишуть угоду про врегулювання взаємних претензій за чинними контрактами, таким чином буде відновлено баланс інтересів сторін", - сказав Міллер.

За його словами, "угода про врегулювання передбачає відмову від нових претензій, відкликання арбітражних і судових позовів, за якими немає остаточних рішень, виплату за прийнятим остаточним рішенням Стокгольмського арбітражу".

Окрім того, Міллер наголосив, що Газпром і уряд України мають намір підписати мирову угоду, за якою будуть зняті претензії Антимонопольного комітету України (близько 172 млрд грн). У Кремлі додали, що Газпром і Нафтогаз можуть розглянути можливість поставок російського газу в Україну з ціноутворенням на базі німецького газового хаба NCG.

Також Міллер підкреслив, що російська компанія підпише з Оператором ГТС України міжоператорських угоду, а Нафтогаз - транспортний угоду на бронювання потужностей газотранспортної системи України.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 грудня офіційний Київ та Москва попередньо дійшли згоди, що в новому контракті на транзит російського газу до Європи буде збільшена вартість цього транзиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?