Нарешті: в МЗС придумали, як владнати конфлікт з Угорщиною
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті: в МЗС придумали, як владнати конфлікт з Угорщиною

Нарешті: в МЗС придумали, як владнати конфлікт з Угорщиною
Джерело:  LB.ua

Очільник українського МЗС Павло Клімкін на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським до інавгурації поділився послідовністю кроків, які важливі для налагодження відносин з Угорщиною, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Лівий берег".

Український дипломат наголосив, що у відносинах з Угорщиною є момент відповідальності і з боку української сторони.

"Нам потрібна дуже проста річ: щоб угорці залишалися і українськими громадянами, і угорцями, не змінюючи своєї ідентичності. Для цього потрібно 2 речі: щоб вони володіли українською мовою і розуміли, в якій країні знаходяться (для цього потрібно викладати їм українське право, географію і тд). І це угорці вже розуміють", - зазначив Клімкін.

Він також додав, що "іти далі - це наражатися на мегаконфлікт з Угорщиною".

"Є послідовність кроків, які має зробити Угорщина, а є речі, які маємо зробити ми – і тоді конфлікт можна залагодити" - каже Клімкін.

Варто зазначити, що президент Угорщини Янош Адер назвав обнадійливими перші переговори з новим президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство зовнішніх справ України  застерігає Раду Європи від необдуманих кроків, які можуть скомпрометувати цю організацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?