У МЗС заявили про фінансовий шантаж Ради Європи з боку Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС заявили про фінансовий шантаж Ради Європи з боку Росії

У МЗС заявили про фінансовий шантаж Ради Європи з боку Росії
Джерело:  online.ua

Міністерство зовнішніх справ України застерігає Раду Європи від необдуманих кроків, які можуть скомпрометувати цю організацію. Відповідне звернення опубліковано сьогодні на сайті МЗС, повідомляє ONLINE.UA.

У тексті привітання, яке адресовано керівництву Ради Європи з нагоди 70-річчя від дати заснування цієї організації, йдеться також про кризу, яка викликана деструктивними діями Російської Федерації. За переконанням керівництва українського МЗС, Росія свідомо шантажує Раду Європи припиненням фінансування заради досягнення своїх антидемократичних зовнішньополітичних цілей.

«Ця криза стала справжнім викликом для Організації та поставила її перед вибором – залишитися відданою власним цінностям і принципам, або піддатися на шантаж і погрози та поставити під сумнів набуті за 70 років довіру й авторитет. Україна сподівається, що за десятиліття роботи та випробувань Рада Європи набула достатньо сили та здорового глузду, щоб і надалі залишатися взірцем демократії, а не зустріти своє 70-річчя у напівзруйнованому скомпрометованому стані через безпідставні поступки на користь найбільшої держави-порушниці її принципів та норм», – йдеться у заяві.

У міністерстві підкреслили, що Україна зі свого боку залишається відданою взятим на себе в рамках Ради Європи зобов’язаннями, тому продовжить захищати права і свободи кожної людини і громадянина на всій своїй території, включаючи тимчасово окуповані райони.

Нагадаємо, що сьогодні стала відома мета, з якою американці приїхали в зону ООС на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?