Нарешті відомо, коли Рада візьметься за вихід України з конституційної кризи
Категорія
Україна
Дата публікації

Нарешті відомо, коли Рада візьметься за вихід України з конституційної кризи

Нарешті відомо, коли Рада візьметься за вихід України з конституційної кризи
Джерело:  online.ua

30 листопада очільник Верховної Ради Дмитро Разумков поділився з українськими громадянами важливою новиною. Він звернув увагу на те, що питання виходу нашої країни з конституційної кризи народні обранці мають намір розглянути уже на цьому пленарному тижні. Про це спікер ВРУ повідомив під час погоджувальної ради, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт українського парламенту.

"Ви знаєте, що наприкінці минулого тижня Володимиром Зеленським був внесений законопроєкт щодо фактично відновлення у відповідності до рішення Конституційного суду статті 366-1 щодо відповідальності за недекларування чи внесення недостовірних відомостей до декларацій. Була досягнута домовленість, що сьогодні законопроєкт робочої групи ВР також вже відкритий для підписання. А далі на базі цих двох законопроєктів ми будемо створювати доопрацьований законопроєкт, враховуючи всі позитивні аспекти, які відображені, як в законопроєкті президентському, такі і в тому, що напрацювала робоча група. І якщо все буде добре, то вже цього тижня ми змажемо це питання розглянути та швидко вийти на результат", – наголосив Дмитро Разумков.

Окрім того, спікер ВРУ додав, що до такого рішення дійшли під час оператавної наради 28 листопада, яка проходила за участі керівників фракцій, прем’єра та керівництва Офісу президента, а також на ранковій нараді 30 листопада. Очільник Верховної Ради має надію, що всі депутатські фракції та групи зацікавлені у подоланні конституційної кризи.

Не можна також не згадати про те, що цього ж дня, 30 листопада, Дмитро Разумков публічно висварив народних обранців, які ігнорували його вимоги щодо подолання конституційної кризи в нашій країні.

"... якщо ми за 2 тижні не можемо провести засідання і можемо розглянути тільки 4 питання, виникає логічне запитання в мене: а що ми робимо? Сьогодні Верховна Рада повинна демонструвати свою ефективність. Я дуже сподіваюсь, що це просто якась безалаберність", – висварив нардепів Разумков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 30 листопада представники парламенту та Офісу президента зібралися на термінову нараду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?