"Народний фронт" вийшов з коаліції - розпуск Верховної Ради неможливий
Категорія
Україна
Дата публікації

"Народний фронт" вийшов з коаліції - розпуск Верховної Ради неможливий

"Народний фронт" вийшов з коаліції - розпуск Верховної Ради неможливий
Джерело:  online.ua

У фракції "Народний фронт" заявили, що виходять із парламентської коаліції з 17 травня, а також оголосили про формування нової коаліція протягом 30 днів. З даною заявою виступив очільник фракції Максим Бурбак з трибуни парламенту, передає ONLINE.UA.

Він наголосив, що нові обставини вимагають максимальної консолідації сил - новий президент, новий парламент, нова коаліція.

За словами Бурбака, стара коаліція виконала своє завдання і за останні 5 років цей парламент і влада провели більше змін у країні, ніж за попередні роки і наразі треба залучити всі сили державницького формування і новообраного президента для формування успішної країни.

"Саме тому ми заявляємо про вихід із діючої коаліції. Припинення її діяльності з 17 травня 2019 року і про ініціативу формування нової коаліції з новим порядком денним. Відповідно до Конституції, впродовж 30 днів буде формуватися нова коаліція. "Народний фронт" закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди, з новим планом дій. На основі цього плану має об'єднатися нова більшість", - додав нардеп.

Як повідомляв ONLINE.UА, радник новообраного президента Дмитро Разумков стверджує, що у питанні теоретично можливого розпуску Верховної Ради Володимир Зеленський не буде йти на порушення закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?