Розпуск Верховної Ради: у Зеленського зробили гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Розпуск Верховної Ради: у Зеленського зробили гучну заяву

Розпуск Верховної Ради: у Зеленського зробили гучну заяву
Джерело:  online.ua

Радник новообраного президента Дмитро Разумков стверджує, що у питанні теоретично можливого розпуску Верховної Ради Володимир Зеленський не буде йти на порушення закону. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"На порушення закону дійсно ніхто йти не планує. Є передумови, які дають можливість президенту розпустити Верховну Раду. Вони чітко прописані в законодавстві, іноді не до кінця чітко, але більш-менш зрозуміло. Однією з цих передумов є відсутність коаліції, яка багато обговорюється. І, з моєї точки зору, коаліції сьогодні немає, тому що в двох коаліційних фракціях немає 226 народних депутатів", - сказав Разумков.

Окрім того, радник Зеленського розказав про різні запити і судові позови, в яких спікера парламенту Андрія Парубія просили показати поіменний список депутатів, що входять до коаліції, але цього так і не було зроблено.

На уточнююче питання, чи буде розпуск Верховної Ради, Разумков відповів:

"Звичайно, будем ініціювати".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше радник Зеленського заявив, що призначенням інавгурації новообраного президента на 20 травня частина депутатів вирішила "насолити українському народу" і створила проблеми для закордонних гостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?