"Народний" супутник ICEYE допоміг знищити тисячі одиниць ворожої техніки — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

"Народний" супутник ICEYE допоміг знищити тисячі одиниць ворожої техніки — фото

"Народний" супутник ICEYE допоміг знищити тисячі одиниць ворожої техніки — фото
Джерело:  online.ua

В ГУР поділилися результатами успішної роботи супутника ICEYE, придбаного народом України.

Джерело: ГУР МО

Результати роботи ICEYE

У ГУР заявили, що воєнна розвідка України почала використовувати славнозвісний “народний супутник” ще з 24 вересня 2022 року.

За допомогою супутника Сили безпеки і оборони України мають змогу кожної доби отримувати потрібні розвідувальні дані з космосу.

За повідомленням ГУР, усього за 5 місяців використання "ICEYE" вдалося провести космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування російських підрозділів на тимчасово окупованих та інших територіях, що "становили інтерес Збройних сил України".

Фото: gur.gov.ua

За цей час було виявлено 360 наметів у місцях розташування ЗС РФ, а також 7321 об’єкт ворожої військової та спеціальної техніки, серед яких:

  • 45 літаків;

  • 27 гелікоптерів;

  • 6 ОТРК “Іскандер”;

  • 36 ЗРК “С300”;

  • 12 ЗРК “Панцир С1”;

  • 11 радіолокаційних станцій;

  • 10 понтонних переправ.

Фото: gur.gov.ua

Саме завдяки цьому супутнику, зазначають в ГУР, більшість об’єктів з цього переліку знищена і додана до щоденних зведень Генштабу ЗСУ.

Співробітники воєнної розвідки України вкотре висловлюють подяку всьому українському суспільству, яке долучилося до збору коштів на космічний апарат, кожному волонтеру, хто щоденно надає допомогу захисникам України та Благодійному Фонду Сергія Притули. Такі очі на орбіті дозволяють цілодобово та в будь-яку погоду виявляти і спалювати замасковану російську військову техніку, озброєння та особовий склад, — зазначили у ГУР

Супутник ICEYE

Благодійний фонд Сергія Притули повідомив про покупку супутника, який придбали на зібрані українцями гроші.

Супутник ICEYE здатен знімати об'єкти на Землі за будь-якої погоди і у будь-який час доби.

Таким чином, за словами Притули, українська армія може отримувати супутникові знімки високої якості у режимі 24/7, а отже зможе оперативно планувати воєнні операції і "ефективніше нищити ворога".

У Міноборони пояснюють рішення придбати супутник і доступ до сузір'я супутників розумінням того, що Україна не зможе перемогти Росію кількістю, а лише якістю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?