Нас чекають непрості часи: Гончарук зробив попередження українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нас чекають непрості часи: Гончарук зробив попередження українцям

Нас чекають непрості часи: Гончарук зробив попередження українцям
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук попередив, що українців чекають непрості часи, оскільки доведеться віддавати "рекордні борги". Про це він повідомив під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Україні потрібно зростати 5-7% на рік. Це дасть нам можливість нормально розвиватися і покращувати життя поступово. Якщо ми будемо розвиватися повільніше, це буде зробити вкрай важко. З урахуванням того, що наступні пару років нас чекають дуже непрості часи. Відверто. Нам доводиться і доведеться віддавати рекордні борги. Кожна третя гривня в наступному році йтиме на погашення боргів... Чому? Тому що багато років назад хтось понабирав на себе ці зобов’язання. Зараз ми робимо і будемо робити все, щоб ці борги поступово зменшувалися, і щоб ми менше за це платили", - наголосив Гончарук.

 Варто зазначити, що попередник Гончарука прем’єрміністр Володимир Гройсман заявив, що з 2005 по 2013 роки українська влада позичила за кордоном і всередині країни 50 мільярдів доларів, що приблизно дорівнює бюджету України на 2019 рік.

Як відомо, Україна щороку витрачає 5 мільярдів доларів на обслуговування свого зовнішнього боргу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  аналітики Fitch прогнозували умови, які МВФ поставлять Україні для виділення нового фінансового траншу. Серед ризиків зриву домовленостей вони бачили поганий результат при завершенні попередніх програм, а також потенційно негативні судові рішення, які можуть призвести до скасування реформ: наприклад, про націоналізацію "Приватбанку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?