Стало відомо, за яких умов Україна отримає новий транш від МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, за яких умов Україна отримає новий транш від МВФ

Стало відомо, за яких умов Україна отримає новий транш від МВФ
Джерело:  Fitch Ratings

Новий фінансовий транш для України від Міжнародного валютного фонду, ймовірно, буде надано за умови досягнення деяких структурних показників. Про це йдеться в огляді міжнародної агенції Fitch Ratings, повідомляє ONLINE.UA.

Як прогнозують аналітики Fitch, серед умов, які поставлять Україні, можуть бути: посилення нагляду за фінансовим сектором (закон про «спліт»), відкриття ринку сільськогосподарських земель, стійкий прогрес і відчутні результати в боротьбі з корупцією, прогрес в приватизації і створення ринкового механізму для внутрішніх цін на газ. Прогнозується, що більшість цих пунктів будуть реалізовані в найближчі місяці.

Серед ризиків отримання нового траншу експерти Fitch Ratings вбачають поганий результат України при завершенні попередніх програм, а також потенційно негативні судові рішення, які можуть привести до скасування реформ, наприклад, щодо націоналізації «Приватбанку».

Варто відзначити, що не так давно міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що нова програма кредитування МВФ, можливо, стане останньою. Також повідомлялося, що місія МВФ має намір відвідати Україну з 10 по 24 вересня.

Нагадаємо, що кілька днів тому Fitch підвищила рейтинг України до «B» з позитивним прогнозом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?