NASA показало нове захоплююче панорамне відео з поверхні Марса
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало нове захоплююче панорамне відео з поверхні Марса

NASA показало нове захоплююче панорамне відео з поверхні Марса
Джерело:  online.ua

Фахівці космічного агентства NASA змонтували нове відео з Марса з кадрів, отриманих з марсохода Curiosity. У ролику вони показали панораму, зроблену на поверхні Червоної планети.

Відповідне відео було опубліковано на каналі NASA на YouTube, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Вчені розповіли про придатних для життя місцях на Марсі та Місяці

У коментарях до ролика автори вказали, що кадри, використані в ролику, були зроблені марсоходом в жовтні 2017 року. У цей момент Curiosity знаходився на гірському хребті Віри Рубін, розташованому в кратері Гейла.

У відео відображені особливості рельєфу Марса. Зокрема, в кадрі можна чітко розглянути гору, яка в момент зйомки перебувала на відстані всього 80 метрів від космічного апарату.

Нагадаємо, марсохід Curiosity відправився на дослідження Марса в 2012 році. Спочатку планувалося, що місія триватиме не більше двох років, але космічний апарат до сих пір знаходиться на Червоній планеті і збирає дані для дослідження, в ході якого вчені намагаються розгадати, чи було життя на Марсі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені оприлюднили нову несподівану теорію про життя на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?