NASA показало злиття двох галактик чудернацької форми
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA показало злиття двох галактик чудернацької форми

NASA показало злиття двох галактик чудернацької форми
Джерело:  online.ua

Американське космічне агентство регулярно публікує вражаючі фото-та відеоматеріали, які не втомлюються обговорювати користувачі мережі. Цього разу NASA показало дві галактики, які дуже схожі на великий гарбуз. Варто звернути увагу на те, що наразі вони перебувають у процесі злиття. Агенство вже навіть встигло оприлюднити спеціальне відео з фотографіями галактик. На зображеннях можна розглянути дві галактики NGC 2292 і NGC 2293, які знаходяться поруч, передає ONLINE.UA.

Що цікаво, великі кола, віддалено нагадують очі наповнені зірками (ядра галактик), а своєрідна усмішка – це палаючі червоні карлики. За словами астрономів, у кожній галактиці є надмасивна чорна діра. Окрім того, в NASA звертають увагу на те, що усі великі об'єкти знаходяться навколо цих чорних дір, а помаранчевий відтінок утворений стисненим газом в результаті зіткнення галактик.

"Зображення було отримано за допомогою космічного телескопа Габбл, а самі галактики знаходяться на відстані 120 мільйонів світлових років від Землі. Астрономи запевняють, що одного разу NGC 2292 і NGC 2293 зіллються, утворивши величезну, яскраву спіральну галактику з діаметром набагато більшим, ніж у Чумацького Шляху", — йдеться в повідомленні.

Користувачі мережі уже активно коментують нове відео від агентства.

"Цими кадрами можна милуватися вічно; я дуже завжди чекаю нові відео від NASA... Мушу зізнатися, що це справді мене здивувало; який ж прекрасний наш Всесвіт; у цих людей робота моєї мрії; трошки моторошно, коли дивлюся це відео; хаха, всіх зі святом, хоча воно вже давно минуло; просто бомба", - діляться враженнями від перегляду користувачі мережі.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, керівництво NASА вирішило не приховувати своїх побоювань у зв’язку з тим, що нове угруповання супутників підвищить небезпеку зіткнень до критичного рівня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?