NASA раптово відмовилося від місії на Місяць у найближчі роки
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA раптово відмовилося від місії на Місяць у найближчі роки

NASA раптово відмовилося від місії на Місяць у найближчі роки
Джерело:  online.ua

Керівництво американського космічного агентства NASA раптово відмовилося від попередніх амбітних планів щодо нової пілотованої експедиції до Місяця. Науковці вважають, організувати відправлення команди астронавтів у 2024 році вже не оцінюється як реально можливе. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ARS.

За словами виконувача обов’язків директора агентства Стіва Юрчика, космічну програму “Артеміда” переглянуть найближчим часом. Головна проблема, яка повстала перед запланованою місією — це фінансування.

“Мета висадки на Місяць у 2024 році більше не може бути реалістичною через асигнування за останні два роки, які не забезпечили належного фінансування, щоб зробити 2024 рік досяжним. На тлі цих змін ми переглядаємо програму, щоб знайти найбільш ефективний шлях”, - стверджує Юрчик.

Водночас він звернув увагу на підтримку нової місячної програми з боку оновленої адміністрації Сполучених Штатів. Команда NASA вже отримала відповідні сигнали.

“Адміністрація підтримує мету програми “Артеміда”, ми з нетерпінням чекаємо наступних кроків. Ми повністю маємо намір підтримувати спадкоємність мети програми”, - додав тимчасовий голова агентства.

Слід нагадати, що за часів керування директора Джима Брайденстайна NASA неодноразово критикували за нереалістичні терміни. Передбачалося, що з моменту затвердження у 2019 році до реалізації у 2024-му фахівцям агентства необхідно було розробити корабель з місячним модулем, нове покоління скафандрів, натренувати екіпаж та провести ще безліч інших випробувань чи розробок.

Лідером нових місячних перегонів станом на 2021 рік залишається Китай. Нещодавно він спрямував та приземлив на поверхні супутника сучасний апарат. Ця дистанційно керована експедиція стала першою для зворотного боку Місяця.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайська місячна місія, яка полягає у вивченні поверхні завдяки безпілотному апарату “Юйту-2”, зробила незвичну знахідку на зворотному боці супутника. Астрономи з КНР поділилися світлинами явища з іноземними колегами, яки вже висунули перші гіпотези.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?