NASA відправить на Марс зграю робопсів. За основу візьмуть Boston Dynamics
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA відправить на Марс зграю робопсів. За основу візьмуть Boston Dynamics

NASA відправить на Марс зграю робопсів. За основу візьмуть Boston Dynamics
Джерело:  online.ua

Експерти американського агентства NASA працюють над проєктом нової марсіанської місії, яка складатиметься з команди рухливих роботів. Проєкт розроблюють разом з представниками Лабораторії реактивного руху Каліфорнійського технологічного інституту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Live Science.

За оприлюдненими даними, апарати зможуть автономно пересуватися поверхнею, долати погану місцевість та навіть підземні печери.

Mars Dogs виконуватимуть завдання, які робили раніше марсоходи Spirit, Opportunity, Curiosity і Perseverance. Їхня пристосованість до важкої місцевості та мобільність стане новим кроком у вивченні Червоної планети.

Вони будуть здатні самостійно обирати простіший у наявних умовах маршрут, а також картографувати підземну місцевість.

Цікава відмінність робопсів від потужних та важких марсоходів полягає у тому, що вони зможуть піднятися після перевертання чи падіння.

Наразі команда фахівців організувала тестування однієї "собаки", їх необхідно здолати різноманітні ділянки з перешкодами. Передбачається, що вона навчиться долати тунелі, сходи, пандуси, а також локації, які більше нагадуватимуть марсіанський ґрунт.

Науковці не озвучили жодних дат щодо завершення випробувань та, відповідно, реальних місій.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні 2021 року на поверхні Місяця планують організувати перші в історії перегони роверів. Варто звернути увагу на те, що наразі йдеться не про заїзд із реальними пілотами.

Замість цього в рамках проєкту Moon Mark мають намір влаштувати перегони за участю двох радіокерованих роверів. Організатори проєкту хочуть відправити на супутник Землі пару мініатюрних роверів масою 2,5 кілограма кожен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?