Наша гордість: українець Жан Беленюк став чемпіоном світу з боротьби
Категорія
Спорт
Дата публікації

Наша гордість: українець Жан Беленюк став чемпіоном світу з боротьби

Наша гордість: українець Жан Беленюк став чемпіоном світу з боротьби
Джерело:  online.ua

Відомий український борець греко-римського стилю Жан Беленюк виграв чемпіонату світу з боротьби в Нур-Султані (Казахстан). Він здобув перемогу у фіналі вагової категорії до 87 кілограмів, передає ONLINE.UA.

У фінальному поєдинку 28-річний українець зустрівся з угорським борцем Віктором Лорінцом, який займає 3-й рядок світового рейтингу. Жан виграв з рахунком 2:1. Також на шляху до фіналу Жан переміг хорвата Івана Хуклека й мексиканця Альфонсо Лейву Йепеса. У чвертьфінальному поєдинку Жан переміг білоруса Ніколая Стадубу. У півфіналі українець зустрівся з німецьким спортсменом Денисом Кудлою, який є бронзовим призером чемпіонату Європи. Беленюк переміг з рахунком 2:1.

Варто зазначити, що для українця це вже друге золото чемпіонату світу. Уперше Жан виграв світову першість у 2015 році у Лас-Вегасі. У 2014 році Беленюк став бронзовим призером, а у 2018-у – срібним.

"Наша гордість!; в такі моменти хочеться плакати від щастя; наш боєць - наш герой", - пишуть користувачі мережі в коментарях до новини.

Як повідомляв ONLINE.UA, за підсумками Відкритої першості США (US Open) одеситка Еліна Світоліна піднялася на третє місце в рейтингу кращих тенісисток планети. Це стало можливим завдяки виходу українки до півфіналу цього престижного турніру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?