Наша відповідь буде дзеркальною: Путін гнівно пригрозив США
Категорія
Політика
Дата публікації

Наша відповідь буде дзеркальною: Путін гнівно пригрозив США

Наша відповідь буде дзеркальною: Путін гнівно пригрозив США
Джерело:  online.ua

Росія призупиняє участь у Договорі про ракети середньої і меншої дальності та буде створювати нові озброєння.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з міністрами оборони і закордонних справ Сергієм Шойгу і Сергієм Лавровим, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

"Ми поступимо таким чином. Наша відповідь буде дзеркальною. Американські партнери оголосили про те, що вони припиняють свою участь в договорі, і ми припиняємо. Вони оголосили про те, що вони займаються науково-дослідними і дослідно-конструкторськими роботами, і ми будемо робити те ж саме", - заявив Путін.

Він доручив Шойгу і Лаврову більше не ініціювати переговори щодо розриву ДРСМД з США. За словами Путіна, Росія повернеться до діалогу, тільки "коли партнери дозріють для того, щоб вести з нами рівноправний, змістовний діалог з цієї найважливішої тематики - і для нас, і для них, і для всього світу".

Путін підкреслив, що РФ після припинення участі в ДРСМД створюватиме нові озброєння, але без збільшення бюджету міністерства оборони. Він запевнив, що не має наміру втягуватися в витратну гонку озброєнь.

Також Путін заявив, що якщо в Європі з'являться ракети середньої і меншої дальності США, то Росія одразу ж розмістить свої. Він доручив главам МЗС РФ і Міноборони РФ "уважно спостерігати за тим, що відбуватиметься, і своєчасно доповідати пропозиції по нашій реакції на події, що відбуваються".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО запевнили, що не розміщуватимуть в Європі ядерні ракети для стримування Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?