Не будемо наслідувати Росії: Столтенберг про розміщення ядерних ракет НАТО в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Не будемо наслідувати Росії: Столтенберг про розміщення ядерних ракет НАТО в Європі

Не будемо наслідувати Росії: Столтенберг про розміщення ядерних ракет НАТО в Європі
Джерело:  online.ua

НАТО не розміщуватиме ядерні ракети наземного базування в Європі і наслідувати те, що робить Росія.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Нам не потрібно наслідувати те, що робить Росія", - підкреслив Столтенберг.

При цьому Столтенберг додав, що Північноатлантичний альянс повинен переконатися, що всі його засоби стримування російської агресії "ефективні і заслуговують довіри". За його словами, в НАТО бачать зростання нестабільності, але вона не є негайною загрозою членам альянсу.

Коментуючи вихід США з ракетного договору з Росією, Столтенберг заявив, що дані розвідки підтверджують, що Москва порушує ДРСМД. Тому НАТО продовжить працювати з Москвою з цього питання.

Нагадаємо, 2 лютого США тимчасово вийшли з ракетного договору з Росією, який, за даними Вашингтона, Москва порушувала роками. Американська влада дала РФ півроку на те, щоб повернутися до виконання умов угод. Зокрема, США вимагають, щоб Росія знищила всі ракети, що порушують договір. Серед них крилата ракета 9М729.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США висміяли новітню крилату ракету Путіна, яку продемонструвало Міноборони РФ. Там заявили, що її показ в статистиці не доводить, що дальність польоту ракети відповідає зазначеній в договорі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?