Це було просто смішно: в США висміяли новітню крилату ракету Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це було просто смішно: в США висміяли новітню крилату ракету Путіна

Це було просто смішно: в США висміяли новітню крилату ракету Путіна

Демонстрація російської крилатої ракети 9М729, яку влаштувало Міноборони РФ кілька днів тому, є імітацією і пропагандою, яка виглядає смішно.

Про це заявила заступниця держсекретаря США з контролю над озброєннями і питань міжнародної безпеки Андреа Томпсон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Вона вважає, що показ новітньої крилатої ракети Путіна в статистиці не доводить, що дальність її польоту відповідає зазначеній в договорі.

"Це риторика, це пропаганда, не заснована на фактах. Ми постійно бачимо і чуємо це. Ми спостерігали це 23 січня на імітації показу ракетної системи, і у людей, які були присутні при цьому, не було можливості задавати питання. Це було просто смішно" , - заявила Томпсон.

Вона підтвердила, що 2 лютого США припиняють з Росією дію Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) на півроку. За словами представниці Держдепу США, протягом цих шести місяців Росія зможе повернутися до виконання ДРСМД, якщо захоче.

Слід нагадати, що в НАТО ще в кінці минулого року висунули офіційні звинувачення Росії в порушенні ракетного договору. Тоді там заявляли, що крилата ракета 9М729, яку в Росії продемонстрували кілька днів тому, порушує ДРСМД і становить серйозну загрозу для євроатлантичної безпеки.

При цьому при показі путінської крилатої ракети в Міноборони РФ заявили, що дальність її польоту становить 480 км, запевнивши, що та кількість палива, що заливається, не дозволяє їй летіти на велику дистанцію, а дозаправити ракету в військах неможливо. Але в США письмово повідомили Москву, що головною умовою збереження договору служить знищення ракет 9М729 і пускових установок.

"Росія нічого не зможе зробити, продемонструвати, щоб спростувати той факт, що вже випробувала ракету 9М729 на дальність понад 500 км і тим самим порушила положення ДРСМД", - уточнювали представники американського посольства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО пригрозили Росії відповіддю, якщо там продовжать порушувати Договір про ліквідацію ракет середнього і малого радіусу дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?