"Росія розробила і розгортає нові ракети": в НАТО виступили з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія розробила і розгортає нові ракети": в НАТО виступили з резонансною заявою

"Росія розробила і розгортає нові ракети": в НАТО виступили з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО відповість "надійним стримуванням і захистом", якщо Росія продовжить порушувати Договір про ліквідацію ракет середнього і малого радіусу дії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Ми будемо ухвалювати виважені, пропорційні та оборонні рішення. Якщо ми дозволимо Росії (продовжувати порушувати договір - Ред.) без будь-яких наслідків, це підірве повагу не тільки до Договору, але й до всіх інших угод про контроль над озброєннями", - сказав генсек.

Він наголосив, що Росія "розробила і розгортає нові ракети", які є "мобільними, важко виявляються, здатними нести ядерний заряд" і можуть досягти європейських міст, "майже не залишивши часу на попередження".

За його словами, це також означає, що поріг для будь-якого використання ядерної зброї в конфлікті "знижується".

"Я твердо вірю в діалог з Росією, особливо коли навколо важкі часи, як зараз. І тоді це ще важливіше, що ми сідаємо і намагаємося знайти політичні рішення, тому що ми не хочемо нової гонки озброєнь. Не хочемо нової холодної війни", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія розмістила ракети і пускові установки "Іскандер" поблизу кордону з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?