Наші вже готові: у ДМС повідомили гарну новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Наші вже готові: у ДМС повідомили гарну новину

Наші вже готові: у ДМС повідомили гарну новину

Державна міграційна служба вважає, у майбутньому українці зможуть їздити до Шенгенської зони лише із внутрішніми ID-паспортами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

На думку голови служби Максима Соколюка, наразі українці за допомогою цих карток можуть відвідати Грузію і Туреччину. Найближчим часом укладуть домовленості з Молдовою, а згодом - із Білоруссю, де трохи відклали перехід на ID-документи.

Посадовець стверджує, що у майбутньому так можна буде відвідати країни Шенгенської зони. Зараз європейські прикордонники штампують паспорти та рахують їх.

В ЄС повинна запрацювати Entry-Exit System. Вона створить електронну базу обліків перетину кордону.

"Будемо домовлятися і з ними. Бо наші ID-картки вже готові для використання для поїздок за безвізом і до Шенгену", - підкреслив Соколюк.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник Держміграційної служби нещодавно заявив, що влада не буде вимагати відмови від іншого громадянства під час отримання українського паспорта. Втім, положення про єдине громадянство залишиться Конституції. Чиновник пояснив ці розбіжності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?