Настає момент істини: в Кремлі відреагували на гучні погрози Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Настає момент істини: в Кремлі відреагували на гучні погрози Лукашенко

Настає момент істини: в Кремлі відреагували на гучні погрози Лукашенко
Джерело:  online.ua

Різкі заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка на адресу Росії з приводу нафти виправдовуються його бажанням захистити інтереси країни. Але ці загрози не впливають на розвиток союзних відносин між Москвою і Мінськом. Таким чином спікер Кремля Дмитро Пєсков прокоментував емоційні закиди Лукашенко перед зустріччю з російським главою Володимиром Путіним, яка відбулася 7 лютого, передає ONLINE.UA.

В ефірі російського телеканалу Пєсков заявив, що йому "не з руки" коментувати слова Лукашенка, але їх емоційність не можна проігнорувати.

"Обидва президенти - і Лукашенко, і Путін - особисто роблять дуже багато для розвитку двосторонніх відносин. При цьому і Росія, і Білорусь залишаються суверенними державами, захищаючи і відстоюючи насамперед свої власні інтереси. Розстановка пріоритетів очевидна - вони є наслідком інтересів країн", - заявив Пєсков.

Слід зазначити, що перед зустріччю з Путіним Лукашенко планувати сказати президенту РФ, що настає момент істини. Він заявляв, що Мінськ не забув про те, як Москва обманює з цінами на газ і нафту. При цьому домогтися свого Лукашенко так і не вдалося - Путін так і не дав йому знижку на нафту, поставки продовжаться за колишньою комерційною ціною.

Нагадаємо, Білорусь з початку 2020 роки страждає від дефіциту нафти і шукає альтернативи російському паливу. На тлі виниклого скандалу між Москвою і Мінськом в Білорусь приїхав держсекретар США Майк Помпео. Він зробив Лукашенко вигідну пропозицію, заявивши про готовність на 100% забезпечити Білорусь нафтою за конкурентними цінами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі почали критикувати Білорусь і її президента Олександра Лукашенка за прийом держсекретаря США Майка Помпео в Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?